Mellby Gård går nu in som partner till friidrottaren och kulstötaren Wictor Petersson. Samarbetet och satsningen, som sträcker sig över OS i Paris 2024, innebär att Wictor nu kommer att kunna träna och tävla på heltid. Och med tanke på hans unga ålder i kombination med de resultat han redan presterat så tror Mellby Gård att den här långsiktiga satsningen kommer ge god utdelning.
Wictor kommer ursprungligen från Häglinge utanför Hässleholm, bara en bit från den fysiska Mellby Gård som är ursprunget till namnet på dagens AB och holdingbolag.

Wictor Petersson, som är ett av svensk friidrotts framtidshopp, gör sitt första stora mästerskap i stundande VM i Doha 2019. Wictor började sin karriär i Hässleholms AIS men representerar numera Malmö AI och svenska friidrottslandslaget. Wictor som är regerande svensk mästare både inom och utomhus är dessutom regerande Finnkampsmästare. I somras satte han personbästa på 20,70, ett resultat som kvalificerade honom till VM i Doha som börjar på fredag den 27:e september. Wictor inleder sitt tävlande den 3:e oktober.

– Vi ser en stor potential i Wictor, att redan som 21-åring vara fjärde bästa kulstötare genom tiderna i Sverige visar en tydlig talang. För att nå världstoppen och bli ännu bättre så behöver han få möjlighet att träna på heltid inför och ha fullt fokus på de stora mästerskapen, det vill vi gärna hjälpa till med, säger Johan Andersson vd på Mellby Gård.

– Jag är jätteglad och tacksam för att få samarbeta med Mellby Gård i min satsning mot världseliten. Deras engagemang, oavsett vad de satsar på är alltid långsiktigt och det känns stabilt att ha dem med sig på vägen mot OS i Paris, säger Wictor.

– Förutom ekonomiskt stöd så vill vi försöka bidra till att Wictor exponeras mer och kan bygga på sitt personliga varumärke. På så sätt kan hans nätverk växa och nya potentiella sponsorer bli aktuella att följa med på hans resa, fortsätter Johan Andersson.

– Det är klart att den lokala kopplingen är betydelsefull och det är roligt att en av Sveriges främsta inom sin sport delar ursprung med vår historia. Nu ska vi tillsammans få honom att bli ännu bättre, avslutar Johan Andersson.

För mer information, kontakta:

Johan Andersson, johan@mellby-gaard.se
Susanne Canerstam, susanne@mellby-gaard.se