Nu står det klart att Mellby Gård avyttrar industribolaget Hedson Technologies AB. Bolaget är en ledande leverantör av utrustning för lack-, däck, och bilverkstäder och övrig industri med lösningar inom härdning, lyft och tvätt. Hedson Technologies AB har funnits inom Mellby Gårds bolagsportfölj sedan 2014. Ny ägare blir Storskogen.

“Hedson Technologies AB har varit en del av Mellby Gård i snart åtta år och vi har varit på en fantastisk utvecklingsresa tillsammans. Nu var det dags att ta nästa steg och vi är övertygade om att man i Storskogen kommer att få en ny, långsiktig ägare som vill driva utvecklingen vidare”, säger Sven Knutsson, vice VD på Mellby Gård och styrelseledamot i Hedson Group.

“Med stöd från Mellby Gård och styrelsen har vi implementerat en produktcentrerad strategi för att uppnå en lönsam organisk tillväxt. Vi ser fram emot att nu bli en del av Storskogen och att få deras stöd för att fortsätta på den strategiska plan som vi har satt”, säger Lennart Eriksson, VD på Hedson Technologies AB.