Idag har vi glädjen att meddela att Johan Sandberg blir ny CFO på Mellby Gård. Johan kommer senast från rollen som CFO på Smarteyes där han arbetat i ungefär 7 år. Johans 10 år som revisor med revisionsansvar för publika bolag och större ägarledda internationella koncerner kommer också att vara av stor tillgång för Mellby Gård. Johan Sandberg tillträder sin tjänst på Mellby Gård den 1 december 2022.

“Under mina drygt 7 år som CFO på Smarteyes har jag lärt känna flertalet medarbetare på Mellby Gård väl och har från ett dotterbolags perspektiv fått en god erfarenhet av Mellby Gårds affärsmodell. Jag ser väldigt mycket fram emot att få bli en del av det starka teamet på Mellby Gård och att få möjligheten att arbeta med alla spännande och ambitiösa bolag i koncernen”, säger Johan Sandberg, tillträdande CFO, Mellby Gård.

“Jag har jobbat nära Johan i många år under hans tid som CFO på Smarteyes och vet vad han går för. Vi är väldigt glada att Johan valt att komma och jobba med oss”, säger Johan Andersson, VD på Mellby Gård.

Som CFO för Smarteyes har Johan Sandberg ansvarat för fyra olika bolag i tre olika länder. I rollen hos Mellby Gård tillkommer en ytterligare komplexitet med bolag i fler länder och fler branscher – en utmaning som Johan tilltalas av. Här tror Johan att hans mer operativa erfarenheter från Smarteyes kommer väl till pass.

“Jag har under många år haft en väldigt bred och affärsnära roll där jag ”hands on” hanterat en mängd olika frågeställningar. Jag tror och hoppas att bland annat kunna bidra med en operativ syn på frågeställningar och därmed tillföra perspektiv som en del i beslutsunderlag samt vid behov kunna utgöra ett bra ”bollplank” och stöd även för övriga portföljbolags ekonomifunktioner”, avslutar Johan Sandberg.