Årets sommarsäsong blev inte som önskat för kulstötaren Wictor Petersson. I maj drabbades han av en skada som krävde vila för återhämtning. Perioden har däremot gett honom viktiga perspektiv för sin fortsatta satsning.

“Att vara skadad har såklart varit tråkigt, men också lärorikt. Jag har aldrig varit skadad i den här utsträckningen tidigare. Jag har aldrig behövt anpassa min träning eller kämpa i motgång. Man kan säga att skadeperioden har gynnat min disciplin och ökat min uppskattning för sporten och livet som elitidrottare”, säger Wictor Petersson.

Wictor är nu återställd och tränar för fullt inför den kommande inomhussäsongen och senare sommarsäsong. 2023 innefattar bland annat SM i Malmö, EM i Istanbul och VM i Budapest. Den övergripande målsättningen är att kunna delta på samtliga och hålla sig skadefri.

“Jag siktar mot att ta medalj på EM och att ta mig till final på VM. En annan stor personlig målsättning inför det kommande året är att stöta svenskt rekord. Det ligger på 21.33 och mitt nuvarande personbästa är 21.15”, säger han.

Mellby Gård har sedan några år tillbaka sponsrat Wictors satsning mot OS i Paris 2024. Det stora målet, att ta OS-medalj, kvarstår trots skadeperioden.

“Absolut är målet om OS-medalj detsamma. Den sommaren kommer jag vara 26 år gammal. Det är en bra ålder för en friidrottare och det är ofta då många når toppen på sin karriär. Så nu är det fullt fokus med mycket träning hemma i Malmö. Jag vet vad som krävs och är taggad på att göra jobbet!”, avslutar Wictor.